Lecture

Cobbenhagen Lecture 2017 met keynote Dani Rodrik

De continuïteit van de Cobbenhagen Lecture voor de komende jaren is zeker gesteld dankzij de Vrienden van Cobbenhagen. In de komende vier jaar nodigen de Vrienden in samenwerking met Tilburg University jaarlijks een internationaal vermaarde hoogleraar uit om tijdens het evenement bij Tilburg University om een visie te geven op actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Hiermee willen wij een actieve bijdrage leveren aan de internationale oriëntatie van de Nederlandse politiek, onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven.

dani-rodrik

Op 18 januari zal Professor Dani Rodrik, hoogleraar aan de Harvard Kennedy School, de keynote verzorgen van de eerste Vrienden van Cobbenhagen Lecture. Professor Rodrik is econoom en hoogleraar Sociale Wetenschappen. Hij heeft theoretisch en empirisch onderzoek verricht op het gebied van de internationale economie, de economische groei en de politieke economie. Professor Rodrik is auteur van “The Globalization Paradox”, en “Economics Rules: the rights and wrongs of dismal science”, beide zeer invloedrijke werken.

De Vrienden van Cobbenhagen en Tilburg University Society zijn verheugd samen een jaarlijks hoogstaand evenement voor alumni en relaties van de Vrienden en de universiteit te kunnen aanbieden. De verwachting is dat de Lecture mede een nieuw publiek aanspreekt en zeker ook voor potentiële leden en geïnteresseerde studenten een aantrekkelijke en interessante conferentie is om bij aanwezig te zijn.

De Cobbenhagen Lecture is een bijeenkomst van de Vrienden van Cobbenhagen voor genodigden. Naast Vrienden, jonge alumni en master-studenten zullen ook relaties van Vrienden en Tilburg University de Lecture worden bijwonen. Na afloop van de Lecture vindt het traditionele Vrienden-diner voor genodigden plaats.

 

button-tus-donkerblauw
button-vvc-donkerblauw