Prize

Suzanne Hendricksen wint Cobbenhagen Prize voor beste master thesis

Suzanne Hendricksen van Tilburg Law School (TLS) wint de Cobbenhagen Prize van 5.000 euro voor haar master thesis ‘Zwijgrecht van het brein: Over de grenzen die het nemo tenetur beginsel stelt aan neuro imaging bij onderzoek naar toerekeningsvatbaarheid’. De jury roemde haar onderzoeksthema, dat de komende jaren nog ‘zeer relevant’ gaat worden. “Ze behandelde het thema op een heel duidelijke en methodologische manier en de scriptie leest als een roman.”

In de periode 2017 – 2022 reiken de Vrienden van Cobbenhagen prijzen uit aan excellente studenten, waarvan één voor de beste master thesis, de Vrienden van Cobbenhagen Prize. Aan de toekenning is een bedrag van 5.000 euro verbonden voor de winnaar, die daarmee een bijdrage ontvangt in de bekostiging van de studie.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse Vrienden van Cobbenhagen Lecture (2017- 2020), op 18 januari 2017 voor de eerste maal in het auditorium van Cobbenhagen Building. De Cobbenhagen Lecture, Scholarship en Prize zijn een samenwerking van de alumni-vereniging Vrienden van Cobbenhagen en de Tilburg University Society die het gedachtegoed van de Tilburgse econoom Martinus Cobbenhagen in herinnering houdt.

De faculteiten kunnen maximaal een masterstudent en een bachelor student voordragen voor een van beide prijzen. Voor de beoordeling van de voorgedragen theses is een selectiecommissie in het leven geroepen. De Selectiecommissie bestaat uit Emile Aarts, Koen Becking, Oswald Coene, Sylvester Eijffinger, Frederique Knoet en Patrick Vermeulen.

De beoordeling van de theses gebeurt aan de hand van deze criteria (pdf).

Overigens is een van de criteria de toets of de thesis aansluit bij het gedachtegoed van Martinus Cobbenhagen. Deze schreef in de gids voor het vijftiende studiejaar 1941-1942 van de Katholieke Economische Hogeschool: “De veelvuldigheid en ingewikkeldheid van de moderne economische en sociale problemen, om ons tot deze te bepalen, eisen de samenwerking van deskundigen op speciale gebieden.

button-tus-donkerblauw
button-vvc-donkerblauw